Een daverende overwinning voor onze waterpolodames!

Published by Femke on

Zaterdag 27 januari speelden de waterpolo dames van Z&PC Hatto-Heim hun thuiswedstrijd tegen de dames van Proteus uit Twello.

Beide teams keken elkaar diep in de ogen aan, de scheidsrechter floot en de wedstrijd ging van start. De bal lag nog maar net in het water toen Romy Bosman hem te pakken kreeg waarna ze hem doorspeelde naar Christa Buijs. Christa scoorde al na 14 seconden. Een vlammende start voor onze dames. De tegenstanders oogden nu wakker geschud, maar kregen binnen de eerste minuut van de wedstrijd een tweede doelpunt van Christa langs hun oren gevlogen.

Romy vond deze voorsprong nog niet voldoende en scoorde vervolgens drie keer in de eerste periode. Om de wedstrijd nog enigszins spannend te laten verlopen werd er door de tegenstanders ook gescoord.

De eerste periode eindigde met 5-1 voorsprong voor onze Hattemse dames.

De tweede periode begon iets minder spectaculair. Er werd door beide zijdes goed verdedigd.. soms iets te goed aangezien er een aantal U20’s (uitsluiting van 20 seconden) werden gegeven na overtredingen van beide partijen.

Gelukkig lieten onze dames zich niet kennen en werd er wederom door Romy gescoord. Wel twee keer!

Gelukkig staat waterpolo bekend als een teamsport en kreeg Aline van Pijkeren-Poeder ook de kans om fenomenaal te scoren.

Onze dames hadden de smaak te pakken qua scoren aangezien Puck Boeijink krachtig door de verdediging heen brak en de bal strak in de kruising wierp.

De tweede periode einde met een doelpunt van de tegenstanders in de een na laatste seconde. Een mooi doelpunt, maar niet genoeg om de voorsprong te evenaren.

De derde periode begon met 9-3 voorsprong. De waterpolo bal ging over en weer, totdat Monica Bosman een rond getal op het scorebord toverde met een prachtig doelpunt.

Onze dames lieten het hier niet bij en maakte er al snel 11-3 van. De dames van Proteus gaven de strijd nog niet op en probeerden nog een verschil te maken door te scoren. Op deze winterse avond, waar het buiten 5 graden koud was, genoot het publiek binnen van de spannende en warme sfeer. De derde periode van deze wedstrijd eindige met een schitterend doelpunt van Aline in de een na laatste seconde.

Op het scorebord kwam 12-4 te staan wat hoopvol was voor de vierde periode.

De strijd was nog niet gestreden. In de vierde periode ging het hard tegen hard. De waterpolo dames van beide zijdes lieten zien waarom dit spelletje niet voor iedereen weggelegd is.

Maria van Eikenhorst liet zien dat ze nog niet moe was in de laatste periode en maakte een mooi doelpunt vanaf de vleugel.

Was deze slachtpartij dan eindelijk klaar? Nee. De dames uit Hattem lieten zien dat het zwembadwater waar ze in lagen van hun is. Christa scoorde en maakte er respectievelijk 14-4 van.

De wedstrijd was bijna klaar en Romy liet in de laatste minuut zien waarom zij topscoorder van het damesteam is.

Het laatste doelpunt kwam van haar en de wedstrijd eindige met 15-4 winst voor de waterpolo dames van Z&PC Hatto-Heim.

Doelpuntenmakers:

Christa Buijs – 3 x

Romy Bosman – 5 x

Aline v. Pijkeren-Poeder – 3 x

Monica Bosman – 2 x

Puck Boeijink – 1 x

Maria v. Eikenhorst- 1 x