Hattem- Het tweede waterpoloteam van Z&PC Hatto-Heim boekte afgelopen zaterdag een makkelijke overwinning tegen het DEK 2 uit Genemuiden. Hatto-Heim begon direct scherp aan de wedstrijd en kwam snel op een grote voorsprong en gaf deze niet meer weg. In de laatste periode kon DEK pas scoren het werd uiteindelijk 12-2 voor de Hattemers.

Direct vanaf het eerst fluitsignaal ging Hatto-Heim er vol voor. Na een kleine drie minuten spelen was het al 2-0 voor de thuisploeg door tweemaal een doelpunt van Dries Slijkhuis. Ook daarna ging Hatto-Heim gewoon door en wist ook Herman Roelofs tweemaal te scoren in de eerste periode. De tweede periode werd dus begonnen met een 4-0 voorsprong. Ondanks deze ruime voorsprong verslapte Hatto-Heim niet en bleef geconcentreerd verdedigen en goed aanvallen. Zowel Christiaan Fowler als Herman Roelofs vonden deze periode tweemaal het net, 8-0.

 

In de derde periode bleven de heren goed doorgaan maar er werden veel kansen gemist. Wel wist Johan Bosma in zijn debuutwedstrijd voor Hatto-Heim te scoren. In de vierde periode was het duidelijk dat Hatto-Heim nog een mooi einde aan de wedstrijd wou geven. De dubbele cijfers kwamen dan ook snel in de vierde periode op het bord door Hein Eghuizen. Een kleine minuut later was het Edgar Leurink die met een lange solo ook zijn doelpunt maakte in deze wedstrijd. Christaan Fowler maakte met nog twee minuten te spelen zijn derde doelpunt, 12-0. Toch kon Hatto-Heim het niet voorkomen dat de nul gehouden werd. DEK wist in de resterende twee minuten nog tweemaal te scoren en de eindstand te bepalen op 12-2.
Doelpuntenmakers Z&PC Hatto-Heim: Herman Roelofs (4x), Christiaan Fowler (3x), Dries Slijkhuis (2x), Johan Bosma, Edgar Leurink en Hein Eghuizen (allen 1x).