Zaterdag 6 december hadden de waterpolodames een uitwedstrijd tegen DEK 1 in Genemuiden. Het was voor beide teams een spannende wedstrijd, maar de Hattemse dames wisten te winnen met 2-5.

In de eerste periode had Z&PC Hatto Heim de overhand. Er werden 2 doelpunten gemaakt door Maria van Eikenhorst, inclusief een prachtige backhand. De dames verdedigden goed, waardoor de tegenpartij geen doelpunten kon maken in deze periode. Ook in de tweede periode ging het op deze manier. Weer wist DEK niet te scoren, maar de Hattemse dames wel. Femke Bijlsma zorgde voor een grotere voorsprong op het scorebord en scoorde de 0-3.

De derde periode draaide de situatie om. De dames van Hatto Heim konden niet scoren, maar helaas vond een mooie bal van de tegenstander wel het doel. Hierdoor kwamen de dames uit Genemuiden iets dichterbij. Gelukkig werd dit in de vierde periode mooi opgelost door Annemarijn Rouwenhorst die de 4-1 scoorde. Suzan Rouwenhorst, die voor de vaste keepster inviel, hielt een 5 meter tegen waardoor de tegenstander niet dichterbij kon komen. Hierna scoorde Maria van Eikenhorst nog het laatste doelpunt voor Hatto Heim. Helaas scoorde ook de tegenstander, maar dit mocht de pret niet drukken. Opnieuw een mooie overwinning voor de dames van Z&PC Hatto Heim. Doelpuntenmakers: Maria van Eikenhorst (3x), Femke Bijlsma, Annemarijn Rouwenhorst (beide 1x)