De waterpolodames hebben de uitwedstrijd bij ZVV Vaassen gewonnen. De wedstrijd begon moeizaam, maar uiteindelijk wist Hatto Heim de winst naar zich toe te trekken. Het werd 5-10.
In de eerste periode bleek al meteen dat Hattem het niet makkelijk zou krijgen. De Hattemers kwamen niet goed op gang en vonden het lastig om echt in de wedstrijd te komen.Toch wist Suzan Rouwenhorst te scoren en dit was dan ook het enige doelpunt van deze periode. In de tweede periode werd het spannender. In de tweede periode kreeg Hatto Heim enkele manmeersituaties, maar deze werden niet omgezet in doelpunten. Ondanks doelpunten van Maria van Eikenhorst en Hilde Poeder kon Hatto Heim geen afstand nemen van ZVV. Halverwege stond het 3-3.
Vanaf de derde periode veranderde het spel van Hattem. De dames werden feller en waren beter gefocust. Suzan Rouwenhorst scoorde in deze periode twee keer en wist Hatto Heim weer op voorsprong te zetten. ZVV scoorde daarna de aansluitingstreffer waardoor na drie periodes de tussenstand 4-5 was. In de laatste periode maakte Hatto Heim het verschil op het scorebord. Tot vijfmaal toe werd er achtereen gescoord, waardoor ZVV op een onoverbrugbare achterstand werd gezet. De thuisploeg kwam in de laatste minuut nog wel tot scoren en zette de uiteindelijke 5-10 op het bord.
Periodestanden: 0-1, 3-2, 1-2, 1-5.
Doelpuntenmakers: Suzan Rouwenhorst 4x, Aline Poeder 2x, Wousje Schutte 2x, Maria van Eikenhorst 1x en Hilde Poeder 1x.

Categories: Waterpolo