Op zaterdag 27 maart organiseerde de waterpolo afdeling van zwemvereniging Hatto Heim het schoolwaterpolo toernooi.
De club had het toernooi een aantal jaren al niet meer georganiseerd en met de komst van het nieuwe zwembad, een mooie kans om de jeugd van groep 7 en 8 kennis te laten maken met de sport.
Om ervoor te zorgen dat dit ook werkelijk gebeurt, zijn een aantal jeugd leden van de club bij de scholen in de klas geweest om in een half uur tijd het heen en het ander over de sport te vertellen.
Ook werden er twee dvd’s getoond, een promotie dvd en een dvd van een thuis wedstrijd wat staat op you-tube.
Nadat de inschrijfformulieren binnen waren bleek de animo niet al te groot, maar voor 14 kinderen was het toch de moeite waard om een leuk programma in elkaar te zetten.
Van de scholen in Hattem en in Hattemerbroek waren het De Zaaier, Het Palet, De Vlonder en de Jan Jasper school die meededen.
De groep aanmeldingen bestond uit een achttal jongens en een zestal meisjes en omdat het dames waterpolo in Hattem niet erg populair is, was het des te meer een uitdaging om er een leuke middag van te maken.
Met de hulp van de jeugd leden (Jord, Lars, Christiaan, Thom en Vincent) en de trainer (Marcel van Tilburg) van de club werd er in twee uur tijd geprobeerd om de kinderen toch zoveel mogelijk kennis te laten maken met de sport.
Het eerste uur bestond vooral om de kinderen de basis technieken zoals het bewegen en vangen en schieten als een waterpoloër te laten zien.
Na wat te hebben gedronken werd het tijd voor een tweetal spellen en uiteraard werd er afgesloten met een partij.
De kinderen krijgen allen nog een brief thuis bezorgt met daarbij een aantal bonnen om gratis een aantal trainingen te volgen.
En omdat er tijdens de promotielessen nogal hard gelachen werd om de mutsen die de waterpoloërs op hun hoofd hebben, kunnen de kinderen die meegedaan hebben zelf zien hoe het staat om een waterpolo cap op te hebben…..Oh ja en de rest van Hattem ook.
Wij willen alle kinderen van de (De Zaaier) Gerco, Kim, Elizabeth, (Jan Jasper) Aernout, Julian, Jeroen, Marinka, Ilse, Michelle, (Het Palet) Igor, Toine, Rick, Wisse, (De Vlonder) Zoë bedanken voor hun komst en enthousiasme en hopen ze graag te zien tijdens de trainingen.
Ook willen wij de leerkrachten van de scholen bedanken voor hun medewerking en hopen volgend jaar weer op hun te kunnen rekenen.

Mocht het zo zijn dat de kinderen die er niet bij waren toch enthousiast zijn geworden door de leuke verhalen en het zien van de foto, meld je dan aan bij;

Jan Willem Kroeze jwkroeze@hotmail.com

Categories: Waterpolo