Zaterdag 5 april speelden het tweede herenteam van Z&PC Hatto-Heim de laatste wedstrijd van het seizoen tegen Swol 1894 5 in Zwolle. De wedstrijd was lang spannend maar in de laatste periode wist Hatto-Heim aan het langste eind te trekken. Door deze winst behaalden de heren een knappe derde plaats in de competitie. Dit weekend werd De Houtrib 3 uit Lelystad kampioen en werd duidelijk dat Octopus 1 uit Wapenveld de tweede plaats bezet. 

Hatto-Heim begon goed in Zwolle en direct de eerste kans, een backhand van Dries Slijkhuis, was raak. Nadat Swol iets had terug gedaan was het Mark Kroon die zich goed vrij vocht op de midvoor positie en de bal hard het net in schoot, 1-2. Aan het begin van de tweede periode leek het erop dat Hatto-Heim wegliep van Swol door doelpunten van Herman Roelofs en Christiaan Fowler kwamen de heren op een voorsprong van drie doelpunten, 1-4. Maar Swol gaf niet op en kwam knap terug tot op één doelpunt. Het was Mark Kroon die opnieuw de voorsprong vergrootte voor Hatto-Heim, 3-5. In de laatste seconde van de tweede periode was het Swol met een afstandsschot was de spanning weer terug bracht in de wedstrijd, 4-5.

In de derde periode leken de beide ploegen wel te willen scoren maar het lukte beide teams niet. Aan beide kanten waren reddingen van de keepers en schoten die op de lat en paal eindigde. Aan het begin van de vierde periode overleefde Hatto-Heim tweemaal een man minder situatie en kon de overwinning in de laatste minuut veilig stellen. Met nog ruim een halve minuut was het Herman Roelofs die zijn tweede doelpunt maakte. Swol probeerde nog terug te komen maar dat lukte niet en met nog tien seconden was het Hein Eghuizen die de wedstrijd besliste. De wedstrijd werd met 7-4 door Z&PC Hatto-Heim 2 gewonnen. Door deze overwinning in de laatste wedstrijd hebben de heren een knappe derde plaats in de competitie veroverd.

Doelpuntenmakers: Mark Kroon en Herman Roelofs (beiden 2x), Dries Slijkhuis, Christiaan Fowler en Hein Eghuizen (allen 1x)