Het tweede waterpoloteam van Z&PC Hatto-Heim versloeg zaterdag het derde team van Nunspeet. In een chaotische, maar spannende wedstrijd werd er nipt met 7-6 gewonnen.

Hatto-Heim opende de score na een twintigtal seconden, maar lang Nunspeet maakte hierna gelijk. In de laatste minuut van de eerste periode maakte mid-voor Mark Kroon de 2-1 met een fraaie backhand. In de derde periode had de mid-voor van Hatto-Heim het vizier wederom op scherp staan. Een afstandschot , een snel uitgespeelde man-meersituatie en een dubieus doelpunt de laatste seconde zorgden voor een drietal treffers van Kroon. Tussendoor deed de bezoekende ploeg nog wel tweemaal wat terug, maar Nunspeet kon het niet verhelpen dat het halverwege 5-3 stond in het voordeel van Hatto-Heim.

In de derde periode stagneerde de aanval bij Hatto-Heim. Er werd onzuiverder gespeeld en het geluk in de afwerking ontbrak. De lat en de paal waren een obstakel en Nunspeet kon aan de hand van twee afstandsschoten terugkomen in de wedstrijd.  Met nog één periode te gaan was de stand 5-5 en kon het nog alle kanten op in zwembad de Marke. In de laatste periode maakte Peter Luchtenberg op aangeven van Dries Slijkhuis de 6-5, maar de gelijkmaker van Nunspeet liet niet lang op zich wachten. Een knappe individuele actie bracht de score op 6-6. Hatto-Heim verdedigde de laatste periode goed en hield het achterin goed dicht. Twee minuten voor het eindsignaal knalde Mark Kroon zijn zesde tegen de touwen. In het restant van de wedstrijd verdedigde de thuisploeg de voorsprong met hand en tand en met ietwat geluk werd de zege over de eindstreep getrokken.

Doelpuntenmakers: Mark Kroon 6x en Peter Luchtenberg 1x

Periodestanden: 2-1, 3-2, 0-2, 2-1.