Zaterdag 3 oktober 2020 was het dan zover, de eerste wedstrijd van het seizoen voor de jeugd van Z&PC Hatto-heim uit Hattem. De jonge mannen hadden veel motivatie, aangezien de vorige competitie abrupt werd gestopt vanwege het COVID-19 virus.

Eenmaal aangekomen in het nieuwe zwembad in Dronten werd het team goed begeleid via een looproute.

Voor de jeugd steeg de spanning aanzienlijk, dit was de eerste wedstrijd met nieuwe regels, meer spelers, groter bad en grotere doelen. En dan heb je ook nog alle corona maatregelen.

De eerste periode begon vlammend, van beide kanten zag je het enthousiasme en de motivatie. Het enthousiasme was ook bij de beide coaches te vinden, maar deze werden na enkele minuten door de scheidsrechter gecorrigeerd aangezien ze, vanwege de COVID-19, niet mochten praten/schreeuwen aan de kant van het bad. De eerste periode eindigde met 0-4 voor de tegenstanders.

In de tweede periode werd de situatie niet veel anders, van beide kanten werd er goed aangevallen en verdedigd. De jeugd van Hattem begon steeds beter hun plek te vinden in het bad. Helaas wilden onze ballen niet het net van de tegenstanders raken. De tweede periode eindigde met 0-6 voor de Zuiderzeezwemmers.

De derde periode begon zwaar voor de jonge mannen, ze waren na twee periodes al aardig vermoeid en hadden maar één wissel. Na veel zwemmen eindigde deze periode met 0-9 voor de tegenstanders.

De vierde periode begon nadat ze een flinke peptalk hadden gehad van de coach. Ze moesten nog één periode vlammen en dat kon je zien. In deze periode werd er vanaf onze zijde twee keer gescoord. Er werd flink gejuicht (vanuit het water, want er was geen publiek). De wedstrijd eindigde met 2-11.

Niet gewonnen, wel veel geleerd!


Categories: Waterpolo