De waterpolodames van Z&PC Hatto Heim verloren zaterdag de laatste wedstrijd van het seizoen van de dames van De Houtrib. In zwembad de Marke werd het 4-5. Ondanks de verliespartij was vooraf al zeker dat de eindklassering op de tweede plek niet meer in gevaar zou komen.
Aline Poeder maakte het eerste doelpunt van de wedstrijd, maar de gasten kwamen al snel op gelijke hoogte. Milou Uitslag scoorde vervolgens haar eerste doelpunt in haar nog prille waterpolocarrière. Het leverde een minimale voorsprong op na één periode spelen. In de tweede periode scoorde de Houtrib wederom de gelijkmaker, maar Aline Poeder noteerde vervolgens haar tweede goal de wedstrijd, waardoor Hatto Heim weer aan de goede kans van de score bleef, 3-2.
De Houtrib bleef in het spoor van de Hattemers door in de derde periode weer gelijk te maken. Het stuivertje wisselen ging door met een doelpunt van Wousje Schutte, maar vervolgens was het gedaan bij de dames uit Hattem. In de slotperiode trokken de gasten de stand voor de vierde keer gelijk en kwamen daarna zelfs langszij, waardoor de Lelystedelingen de punten meenamen.
Periodestanden: 2-1, 1-1, 1-1, 0-2.
Doelpuntenmakers: Aline Poeder 2x, Milou Uitslag 1x, Wousje Schutte 1x.

Categories: Waterpolo