Afgelopen zaterdag hebben de Hattemse waterpolodames ook hun derde competitieduel gewonnen. Hatto Heim speelde een verdedigend stabiele wedstrijd, waardoor tegenstander Aquapoldro moeilijk tot scoren kwam. Door goed samenspel liepen de dames uit tot een verdiende 8-3 zege.

De eerste periode begon goed voor Hatto Heim. De dames hadden rust in hun spel en bouwden daardoor goed op. De eerste drie doelpunten waren dan ook van Hatto Heim. Femke Bijlsma en Monica Bosman (2x) zorgden voor een 3-0 voorsprong. In de laatste vijf seconden scoorde ook tegenstander Aquapoldro, waardoor de eerste periode met 3-1 werd afgesloten.

In de tweede periode ging het gelijk op. De verdediging van Hatto Heim lag goed, waardoor Aquapoldro alleen uit een manmeersituatie scoorde. Hatto Heim wist ook te scoren deze periode. Aline Bredewoud zorgde ervoor dat de voorsprong van de Hattemse dames weer twee doelpunten werd.

In de derde periode liepen de Hattemse dames uit tot een veilige afstand. Monica Bosman en Aline Bredewoud scoorden vlak achter elkaar. Ook de dames van Aquapoldro wisten nog één keer het doel te treffen, wat de stand 6-3 maakte.

In de laatste periode maakten Wousje Schutte en Susanne Leurink (manmeersituatie) nog twee mooie doelpunten waardoor de dames van Z&PC Hatto Heim uiteindelijk wonnen met 8-3.

Aanstaande zaterdag spelen de dames van Z&PC Hatto Heim uit tegen Swol 1894 Da3. De wedstijd begint om 17.00 uur in de Vrolijkheid in Zwolle.