Deprecated: Function create_function() is deprecated in D:\www\hattoheim.nl\www\wp-content\plugins\add-link-to-facebook\add-link-to-facebook-class.php on line 138 Waterpoloërs Z.V. Hatto-Heim eindigen als tweede – Z&PC Hatto Heim

«

»

apr 20

Waterpoloërs Z.V. Hatto-Heim eindigen als tweede

Afgelopen zaterdag reisden de heren van Z.V. Hatto-Heim 1 af naar Genemuiden om bij DEK 1 de laatste wedstrijd van het seizoen te spelen. Na een moeizame eerste periode wist Z.V. Hatto-Heim steeds verder uit te lopen. De wedstrijd werd door goed tactisch spel met 10-2 gewonnen. Deze winst zorgde ervoor dat Z.V. Hatto-Heim dit jaar geëindigd is op een goede tweede plaats met één punt achterstand op kampioen De Woelwaters 2 uit Harderwijk.

 

In de eerste periode lag bij beide ploegen een goede verdediging waardoor het moeilijk was voor de aanvallende ploeg dicht bij het doel te komen. Dit resulteerde in veel ongevaarlijke afstandschoten van beide ploegen. Door een vrije bal net buiten de 5 meter wist aanvoerder Dennis Geijsen Hatto-Heim toch op voorsprong te zetten. In de laatste minuut kwam er eindelijk meer ruimte voor beide ploegen en wist eerst DEK gelijk te maken waarna Rutger Jan Rienmeijer met nog acht seconden te gaan Hatto-Heim toch weer aan de leiding bracht. In de tweede periode gingen beide ploegen door met goed verdedigend werk. Toch wist Peter Luchtenberg te ontsnappen aan de aandacht van de verdedigers en bouwde de voorsprong uit. Ook in deze periode wist Hatto-Heim weer in de laatste minuut te scoren ditmaal was het Harry Uyt de Boogaardt met een goed afstandschot, 1-4. In de derde periode ging Hatto-Heim goed door en kwam er meer ruimte omdat er steeds scherper op de counter gespeeld werd. Dries Slijkhuis wist aan het begin van de derde periode de voorsprong te vergroten naar 1-5. Aan het eind van de derde periode wisten Peter Luchtenberg en Dennis Geijsen allebei hun tweede doelpunt te maken en de voorsprong uit te bouwen naar 1-7. In de laatste periode bleven beide ploegen goed verdedigen maar maakte DEK enkele fouten. Dit leidde tot een doelpunt van Jan Willem Kroeze uit een manmeer situatie. Nadat DEK met een prachtig schot iets had teruggedaan, wisten Thom Badings en Peter van Grootheest de eindstand te bepalen op 2-10. Met deze overwinning hebben de heren van Z.V. Hatto-Heim beslag gelegd op de tweede plaats achter kampioen De Woelwaters 2 uit Harderwijk. Ook het tweede team van Z.V. Hatto-Heim wonnen zaterdag de laatste wedstrijd en zijn knap als vierde geëindigd. Doelpuntenmakers: Peter Luchtenberg en Dennis Geijsen (beide 2x), Rutger Jan Rienmeijer, Dries Slijkhuis, Harry Uyt de Boogaardt, Jan Willem Kroeze, Thom Badings en Peter van Grootheest, (allen 1x)