Deprecated: Function create_function() is deprecated in D:\www\hattoheim.nl\www\wp-content\plugins\add-link-to-facebook\add-link-to-facebook-class.php on line 138 Hattem krijgt definitief nieuw Zwembad – Z&PC Hatto Heim

«

»

nov 11

Hattem krijgt definitief nieuw Zwembad

Wat na de vergadering van de brede commissie eigenlijk al duidelijk was is nu een feit. De gemeenteraad van Hattem heeft gisteravond gestemd vóór de bouw van een nieuw zwembad.

 

Alleen de VVD en de fractie Castrop waren tegen het voorstel zoals het college dat had neergelegd. ChristenUnie fractievoorzitter Gert Kers probeerde de VVD nog over te halen voor te stemmen door hen te vragen wat er voorgesteld zou moeten worden om de VVD toch te bewegen voor het collegevoorstel te stemmen. De VVD had net als de fractie Castrop bedenkingen tegen onder meer het niet afschrijven op het pand en op de in hun ogen niet juiste manier van aanbesteding. Na veel over en weer verwijten stemden de twee partijen tegen. Iets dat PvdA-fractievoorzitter Jan-Dirk Sprokkereef vertaalde in een omslachtige manier van de VVD om te vertellen dat zij eigenlijk geen zwembad in Hattem willen. Iets dat de VVD uiteraard tegensprak.

De Raadsvergadering werd bijgewoond door onder meer veel leden van zwem- en waterpolovereniging Hatto-Heim. De bouw van het zwembad zal ongeveer anderhalf jaar in beslag nemen en staat onder regie van het Hattemse UNIQ Consultancy. Donderdag leest u meer over deze vergadering en reacties van betrokkenen in de Delta Post.
Hattem krijgt nieuw zwembad.

Voor de zwemvereniging betekent de keuze voor de zogenaamde grote variant, wedstrijdbad en instructiebad beide met beweegbare bodem, ook dat er een grote wens in vervulling gaat.
Binnen een zogenaamde klankbordgroep hebben bestuursleden Edgar Leurink en Richard Ripke de wensen van de Zwemvereniging onder de aandacht gebracht. Deze wens lag onder andere bij een beweegbare bodem, of een volledig diep bad in het wedstrijdbad. Dit maakt het onder andere mogelijk dat (25 meter) estafette-wedstrijden van de selectie en waterpolowedstrijden in het nieuwe bad gezwommen of gespeeld zouden kunnen worden.

Hiermee komt ook een eind aan de toch wel onzekere tijd voor de zwemvereniging. Voorzitter Edgar Leurink ziet de toekomst weer goed in en wil zo snel mogelijk met het bestuur weer vooruit kijken en groei van de vereniging nastreven.