Deprecated: Function create_function() is deprecated in D:\www\hattoheim.nl\www\wp-content\plugins\add-link-to-facebook\add-link-to-facebook-class.php on line 138 ‘Hattem krijgt nieuw zwembad’ – Z&PC Hatto Heim

«

»

okt 30

‘Hattem krijgt nieuw zwembad’

HATTEM – “Wat ons betreft kan het voorstel zo door naar de Raad”, aldus de brede commissie aan het einde van de vergadering van ruim twee uur. Het uitgewerkte plan over het nieuwe zwembad en de herstructurering van De Marke, uitgewerkt door Uniq Consultancy en het voorstel van het college werden positief ontvangen door de commissieleden.

 

Gelezen in Deltapost, geschreven door: Wilfred Willemsen

Er gaat een zwembad komen bij De Marke met daarbij een herstructurering van De Marke. Daarbij wordt het zwembad voorzien van een groot en een klein bad met in beiden een beweegbare bodem. Alhoewel de ChristenUnie nog wel een vraagteken zette bij de tweede beweegbare bodems alleen voor de waterpoloërs. De CU vroeg zich af of de kosten die daarmee gepaard gaan wel reëel zijn ten opzichte van een kleine club. Waarom dit wel en geen kunstgrasvelden voor clubs die groter zijn dan de waterpolovereniging, haalde CU-fractievoorzitter Gert Kers zijn stokpaardje van stal. Wethouder André Borst vertelde dat het niet alleen om waterpolo gaat, maar dat ook zwemmers en bepaalde doelgroepen dit nodig hebben. “Het zou zonde zijn als daarop bezuinigd wordt”, aldus Borst.
Omroep
In ‘de nieuwe Marke’ komen behalve het zwembad en de geherstructureerde Marke ook enkele zogenoemde profit-units. Ruimten die gehuurd kunnen worden door bedrijven of instellingen. In de herstructurering van De Marke wordt gesproken met alle gebruikers om hen zo goed als mogelijk te positioneren in het nieuwe complex. Zo wordt het Jeugdhonk geplaatst aan de zijde van de Apeldoornseweg. Ed Blok, voorzitter van RTV Hattem, is nog niet gerust op de hoeveelheid ruimte die de omroep wordt toegewezen. Er moet volgens Blok een goede ruimte komen voor de televisie-afdeling van de plaatstelijke omroep, naast de beschikbare ruimte voor Radio Hattem. “De Raad moet zich maar uitspreken hoe belangrijk zij RTV Hattem vinden”, liet wethouder André Borst weten.

Het is van groot belang dat de gemeenteraad op 10 november instemt met de realisatie van het nieuwe zwembad. Dat is namelijk één van de voorwaarden om het oude bad open te houden totdat het nieuwe zwembad gereed is. De planning voor realisatie van het nieuwe bad ligt volgens Uniq Consultancy in het voorjaar van 2010. Binnen nu en anderhalf jaar dus.

De VVD had nog grote moeite met het feit dat Uniq Consultancy als enige partij benaderd zou zijn. Dat is niet volgens de aanbestedingsregels, aldus de VVD. Wethouder Borst gaf aan dat er diverse bureaus waren ingeschakeld, onder meer Haskoning, maar dat zij geen plan konden neerleggen dat binnen de financiële kaders bleef. Uniq kan dat wel door hun unieke manier van werken legt Borst uit.

Het totaal benodigde voorbereidingskrediet dat door de Raad beschikbaar gesteld moet worden is 400.000 euro. Dit bedrag komt ten laste van de toekomstige exploitatie van het zwembad.