Deprecated: Function create_function() is deprecated in D:\www\hattoheim.nl\www\wp-content\plugins\add-link-to-facebook\add-link-to-facebook-class.php on line 138 20e Internationaal waterpolotoernooi wederom een succes. – Z&PC Hatto Heim

«

»

jun 19

20e Internationaal waterpolotoernooi wederom een succes.

In het weekeinde van 16 en 17 juni is in het buitenbad van Zwembad de Watermulder in Hattem de 20e editie van het Internationaal Clever Waterpolotoernooi afgewerkt.

 

In het weekeinde van 16 en 17 juni is in het buitenbad van Zwembad de Watermulder in Hattem de 20e editie van het Internationaal Clever Waterpolotoernooi afgewerkt.
Doordat in de aanloop naar het toernooi bekend werd dat de provinciale toezichthouders verschillende aanpassingen aan het zwembad opgelegd hadden, had ook de organiserende vereniging, S.G. Hattem-Wezep, de uitdaging zo goed mogelijk met deze beperkingen om te gaan. De gesloopte buitenaccommodatie waar men altijd gebruik van de toiletten maakte moest vervangen worden door een alternatief en door aanpassingen aan de diepte van het buitenbad moesten de speelvelden op een andere wijze opgebouwd worden.

Op de vrijdagavond voorafgaand aan het toernooi kwamen beetje bij beetje de verschillende teams aan op het zwembadterrein. Na het opzetten van de tenten en het bijpraten met bekenden werd het toernooi officieel geopend door Hans Stapper, voorzitter van de toernooiorganisatie. Na het openingswoord werd ter ere van het jubileum de champagne ontkurkt en werd er een champagnetoren ingeschonken waarna alle aanwezige deelnemers het glas hieven op de 20e verjaardag van het toernooi.
Na alle plechtigheden bracht de Zwolse zanger Henri van Velzen de gezelligheid er goed in. De aanwezige feestgangers zongen veelal luidkeels mee met de live door hem gezongen Hazes nummers. Na een feest wat tot de kleine uurtjes voortduurde zochten de meeste deelnemers hun tent weer op om de volgende ochtend weer ‘fris’ aan de wedstrijden te kunnen beginnen.

Onder wisselende weersomstandigheden werden gedurende het weekeinde in de verschillende klassen de wedstrijden afgewerkt. Door naderend onweer zijn de wedstrijden eenmaal stilgelegd. Dankzij een goede samenwerking tussen de toernooiorganisatie en het zwembadpersoneel kon gelukkig de schade in het tijdsschema relatief beperkt blijven. De door onweer gestaakte wedstrijden konden in het binnenzwembad verder afgewerkt worden.

Op de zondag werden de deelnemers tussen de wedstrijden door getracteerd op een lekker stuk taart, dit onder de klanken van Blaaskappel de Haenewakkers. Nadat alle wedstrijden gespeeld waren kon de eindstand van het 20e Internationale Clever Waterpolotoernooi opgemaakt worden. De kampioenen in de verschillende klassen: Heren District: Swol 1894, Zwolle; Heren kring: Aquapoldro, Apeldoorn; Dames: EZC, Enschede; Aspiranten: Z.V. de Meer, Culemborg.
De deelnemende teams van S.G. Hattem-Wezep eindigden laatste in de Heren District klasse en 5e bij de aspiranten. Wel wisten beide teams de prijs sportiefste ploeg in de wacht te slepen. Tevens was er door de Jong caravans uit Hattem voor alle deelnemers een herinnering beschikbaar gesteld zodat iedereen met een prijs en een goed gevoel naar huis kon gaan.

Al met al kan de toernooiorganisatie terugkijken op een succesvol evenement!