Deprecated: Function create_function() is deprecated in D:\www\hattoheim.nl\www\wp-content\plugins\add-link-to-facebook\add-link-to-facebook-class.php on line 138 Grote overwinning voor zwemmers Z&PC Hatto-Heim!! – Z&PC Hatto Heim

«

»

dec 10

Grote overwinning voor zwemmers Z&PC Hatto-Heim!!

Zaterdag 8 december jl. maar liefst 6 medailles voor Hatto-Heim op het minioren en junioren circuit in het zwembad Bestevear in Genemuiden. Op de drie onderdelen van de junioren te weten, 50m vlinderslag, 100m schoolslag en 100m wisselslag maar liefst 3 medailles voor Marit Brouwer en 3 medailles voor Mylène Bakker. Zij vlogen op deze druilerige zaterdag door het water en wisten op alle onderdelen een podiumplek te veroveren, 1 x goud, 2 x zilver en 3 keer brons.

De dames mochten beginnen met de 100m schoolslag, Mylène als eerst, Zij had op deze afstand nog geen tijd staan en startte daarom in de langzaamste serie. Al snel lag ze lengtes voor op de rest en tikte aan in een keurige tijd van 1.44.33. Daarna was Anniek aan de beurt zij verbeterde haar tijd enorm met 6 seconden en zette een super tijd neer van 1.51.64.
Als laatst van de meiden was Marit aan de beurt. Eigenlijk vind zij die schoolslag maar niks….. Dus met lichtelijke tegenzin begon ze aan de race, op papier had ze een achterstand van 10 seconden op directe tegenstandster, maar wist deze in de race om te zetten in bijna 1 seconden voorsprong en werd 1e in een tijd van 1.40.60 dit is 9.38 seconden sneller dan ze ooit was.
Nadat iedereen klaar was met deze afstand bleek ook dat Mylène met podium mocht betreden voor een bronzen medaille.
Rik mocht na de meiden beginnen met de 100m wisselslag waarop hij een super tijd zwom, ruim 7seconden sneller dan hij ooit zwom, maar helaas ging er een keerpunt niet helemaal goed waardoor de tijd niet geldt. Volgende keer gaat Rik nog harder.

Vervolgens waren de meiden weer aan de beurt, dit keer voor de 50m vlinderslag. Anniek mocht starten en zwom een keurige 6e tijd, gevolgd door Marit en Mylène.
Beide meiden moesten iemand voor zich dulden, maar ze maakten er samen een spannende race van. Nek aan nek naar de finish die Mylène niet iets eerder bereikte dan Marit. Mylène tikte aan in 39.18 goed voor het zilver en Marit pakte het brons in een tijd van 39.54. Beide een super verbetering.
Rik mocht vervolgens het water in voor zijn 100m schoolslag en zwom hier een super tijd van 1.55.56 ruim 4 seconden sneller dan zijn PR.
Als laatste afstand mochten de meiden aantreden voor 100m Wisselslag, Anniek begon met een keurige verbetering van ruim 4 seconden naar een tijd van 1.41.54. In de laatste serie kwamen Mylène en Marit aan de beurt, Mylène wat gespannen omdat ze de vorige wedstrijd een fout maakte. Maar beide meiden zwommen super en pakten weer het podium. Mylène de derde plek met 1.30.27 een keurig PR en Marit de tweede plek in 1.27.54.
Als allerlaatste mocht Rik zich nog 1x laten zien op de 50m vlinderslag, hier haalde hij net niet zijn oude tijd, maar keurig 6e.

 

Z&PC Hatto-Heim, van harte gefeliciteerd met deze prestatie, we kijken uit naar volgend jaar!