Deprecated: Function create_function() is deprecated in D:\www\hattoheim.nl\www\wp-content\plugins\add-link-to-facebook\add-link-to-facebook-class.php on line 138 Waterpolodames winnen eerste competitieduel. – Z&PC Hatto Heim

«

»

nov 07

Waterpolodames winnen eerste competitieduel.

De dames van Z&PC Hatto Heim hebben hun late seizoensopening op karakter gewonnen van WZC-De IJssel (SG). Nadat er tot driemaal toe op achterstand werd gekomen bogen de Hattemse dames dit om in een 8-6 zege.

Hatto Heim begon wat zenuwachtig ogend aan de wedstrijd. Kansen werden gecreƫerd maar niet afgerond. Beide teams kregen een manmeersituatie maar wisten deze niet te benutten. Ook de toegekende strafworp werd door Hatto Heim niet verzilverd waardoor de stand 0-0 bleef.

In de tweede periode had Hatto Heim de verdediging niet helemaal op orde. In ruim een minuut wist WZC-De IJssel uit te lopen tot een 0-3 voorsprong. Hatto Heim liet dit niet op zich zitten en nadat gezamenlijk de rug gerecht werd kwamen zij terug tot 3-3. Door goed samenspel wist Aline Bredewoud driemaal te scoren waaronder uit snelle tegenaanval. Nadat WZC-De IJssel een manmeersituatie afrondde, versierde Susanne Leurink een strafworp. Aline Bredewoud nam deze voor haar rekening en bracht de score op 4-4 halverwege de wedstrijd.

Tijdens de derde periode was de verdediging weer goed op orde. Zo konden Maria van Eikenhorst en Femke Bijlsma een aantal doelpogingen voorkomen en hield invalkeepster Suzan Rouwenhorst een paar mooie schoten tegen. WZC-De IJssel kwam nog wel op voorsprong maar door twee doelpunten van Monica Bosman werd de stand 6-5 in het voordeel van Hatto Heim.

In de laatste periode voerden de Hattemse dames de druk op. Zij kwamen op 7-5 door een doelpunt van Hilde Poeder. WZC-De IJssel maakte nog wel 7-6 maar het laatste doelpunt van de wedstrijd was aan Hattemse zijde. Susanne Leurink versierde wederom een strafworp en net als in de tweede periode scoorde Aline Bredewoud.

Zaterdag 19 november spelen de dames van Z&PC Hatto-Heim in Ermelo tegen ZEW.