Deprecated: Function create_function() is deprecated in D:\www\hattoheim.nl\www\wp-content\plugins\add-link-to-facebook\add-link-to-facebook-class.php on line 138 Waterpoloërs Z&PC Hatto Heim 1 winnen van hogergeplaatste tegenstander – Z&PC Hatto Heim

«

»

dec 13

Waterpoloërs Z&PC Hatto Heim 1 winnen van hogergeplaatste tegenstander

HATTEM – Het eerste herenteam van Z&PC Hatto Heim won dit weekend de uitwedstrijd tegen EZC 2 in Enschede. De gastheren hadden bij aanvang van de wedstrijd drie punten meer dan de Hattemers, maar door de 4-6 zege gaat Hatto-Heim hen op onderling resultaat voorbij in het klassement.

Hatto-Heim speelde een prima wedstrijd in Enschede. De verdediging lag goed en doelman Arjan van de Worp keepte een puike wedstrijd. Na de openingstreffer van Hatto-Heim kwamen de Enschedeërs op gelijke hoogte. Twee treffers van Peter van Grootheest zorgden voor een gaatje van twee doelpunten verschil na het einde van de eerste periode.

In de tweede periode maakte EZC de aansluitingstreffer, maar in de eerstvolgende aanval was het alweer raak voor de Hattemers. Een goed uitgespeelde combinatie zorgde voor de 2-4. EZC maakte twee seconden voor het einde van de periode wederom de aansluitingstreffer. Met nog twee seconden te gaan had Hatto-Heim nog één schotpoging van eigen helft over voordat de periode voorbij was. Na het fluitsignaal om het spel te hervatten werd Kevin Mulder aangespeeld die met een vlammend schot de bal richting het Enschedese doel vuurde. De doelman van EZC had zich goed gepositioneerd en leek de bal makkelijk te stoppen, maar het venijn zat hem in de staart. De bal daalde en schoot via het water vlak voor de keeper nogmaals op. De EZC-doelman verkeek zich helemaal en kon de bal uit het net halen.

De derde periode bleef doelpuntloos. Beide teams creëerden weliswaar kansen, maar het ontbrak aan venijn. Doelman Arjan van de Worp vervulde een glansrol door met enkele goede reddingen deze periode zijn doel schoon te houden.

Bij 3-5 was er in de slotperiode nog van alles mogelijk, dus het was voor Hatto Heim zaak om snel de voorsprong te vergroten. Dat gebeurde al snel in de vierde periode. Hatto Heim kreeg een man-meersituatie , omdat een EZC-speler er met een persoonlijke fout werd uitgestuurd. De Hattemers speelden deze situatie goed uit. Via Kevin Mulder werd de geheel vrij liggende Peter Luchtenberg gevonden die de bal in de verre hoek schoot. EZC kwam in de resterende minuten nog terug tot 4-6, maar de belangrijke aansluitingstreffer van Enschedese zijde bleef hierna uit.

Door de overwinning staat Hatto-Heim nu vierde in het klassement. Op 16 januari hervat Hatto Heim 1 de competitie. Dan spelen zij om 20:15uur in het eigen zwembad de Marke tegen De Veene.

Periodestanden: 1-3,2-2, 0-0,1-1
Doelpuntenmakers: Peter Luchtenberg 3x, Peter van Grootheest 2x en Kevin Mulder 1x.