Deprecated: Function create_function() is deprecated in D:\www\hattoheim.nl\www\wp-content\plugins\add-link-to-facebook\add-link-to-facebook-class.php on line 138 Z&PC Hatto-Heim heren 1 revancheert zich na eerste verliespartij – Z&PC Hatto Heim

«

»

nov 15

Z&PC Hatto-Heim heren 1 revancheert zich na eerste verliespartij

HATTEM- Het eerste herenteam van Z&PC Hatto-Heim heeft dit weekend goede zaken gedaan in Markelo. Tegen middenmoter ZPC De Hof werden drie punten gepakt. Twee weken geleden verloor de ploeg nog de eerste punten van het seizoen, maar door zich zaterdag te herpakken blijft de ploeg bovenin de competitie meedoen.

De eerste periode ging het spel op en neer. Thuisploeg De Hof had het merendeel van de kansen, maar vond niet het net. Door goed te blokken en een prima keepende doelman Arjan van de Worp werd met enig fortuin zonder tegendoelpunten het einde van de eerste periode gehaald. In de aanval liet Hatto-Heim twee overtalsituaties onbenut. Dit tezamen met een aantal onzuivere schoten van afstand zorgde ervoor dat Hatto-Heim eveneens niet tot scoren kwam.

In het tweede bedrijf opende midvoor Mark Kroon de score, maar vijftien seconden later had de thuisploeg al de gelijkmaker op het bord staan. Hierna kwam Hatto-Heim op 2-1. Diezelfde Mark Kroon maakte met een prachtige actie zichzelf vrij op de midvoorpositie en rondde koelbloedig af. Kevin Mulder sloeg het gaatje na twee doelpunten verschil, maar het slotwoord in deze periode was voor gastheren en daardoor stond het halverwege 2-3 in Hattems voordeel.

In de voorlaatste periode kwam de thuisploeg langszij. Een benutte strafworp en een doelpunt van de midvoor van De Hof zorgde ervoor dat Hatto-Heim voor het eerst in de wedstrijd tegen een achterstand aankeek. Precies elf seconden bleef de voorsprong staan, want Kevin Mulder maakte gelijk met zijn tweede treffer van de avond. De thuisploeg bleef gretig en kwam wederom op voorsprong. Acht seconden voor het einde van de periode maakte Peter Luchtenberg namens de Hattemers de 5-5.

In de slotperiode kreeg Hatto-Heim in de eerste aanval een strafworp mee. Mark Kroon benutte dit buitenkansje en bracht Hatto-Heim op voorsprong. Na de gelijkmaker van de mannen uit Markelo belandde de bal weer voor de neus van Kroon. Zijn verdediger maakte een overtreding en in een fractie van een seconde knalde de Hattemse midvoor uit deze vrije worp de bal tegen de touwen. De gastheren bleven in het spoor van de Hattemers, want ze wisten niet veel later alweer de gelijkmaker te noteren. In de laatste minuten was het erg chaotisch in het Markelose bad. Van georganiseerd spel was bij beide ploegen geen sprake meer. Hatto-Heim leek het beste met de chaos om te springen, want bij de thuisploegen werden in een kort tijdsbestek enkele spelers er met een persoonlijke fout tijdelijk uitgestuurd. Deze momenten speelde Hatto-Heim niet goed uit en daardoor werd de wedstrijd niet voortijdig al beslist. Met nog ruim een minuut te gaan kregen twee spelers van De Hof een persoonlijke fout toegewezen. Na een afgeslagen schot kwam de bal in tweede instantie bij Peter Luchtenberg terecht die vervolgens de bal in de bovenhoek schoot. In de laatste minuut was het billen knijpen voor de Hattemers. De thuisploeg kreeg nog een overtalsituatie in de laatste vijftien seconden. Wonder boven wonder overleefde Hatto-Heim deze aanval en daarmee was de 7-8 zege een feit.

Periodestanden: 0-0, 2-3, 3-2, 2-3
Doelpuntenmakers: Mark Kroon 4x, Kevin Mulder 2x en Peter Luchtenberg 2x

Mark Kroon benut de strafworp in de vierde periode.