Deprecated: Function create_function() is deprecated in D:\www\hattoheim.nl\www\wp-content\plugins\add-link-to-facebook\add-link-to-facebook-class.php on line 138 Waterpoloheren Z&PC Hatto-Heim 1 niet langer meer ongeslagen – Z&PC Hatto Heim

«

»

okt 31

Waterpoloheren Z&PC Hatto-Heim 1 niet langer meer ongeslagen

HATTEM – Na vier overwinningen op rij is de ongeslagen status van Z&PC Hatto-Heim 1 voorbij.  De vijfde wedstrijd van het seizoen werd verloren. In Haaksbergen werd het 5-4 voor het lagergeplaatste Scholtenhagen. Door de nederlaag zakte Hatto-Heim naar plek drie in het klassement.

In de eerste twee periodes leek er weinig aan de hand voor de Hattemse waterpoloërs. De verdediging lag goed en voorin werd er regelmatig een schot gelost op het doel van de thuisploeg. Overtuigend was het in aanvallend opzicht niet, want er werden nauwelijks uitgespeelde kansen gecreëerd. Mark Kroon maakte de openingstreffer. Een fraai doelpunt, want de bal ging via tweemaal binnenkant paal het doel in. De thuisploeg maakte in dezelfde periode nog gelijk, maar in de tweede periode maakte Kroon na een dubbele combinatie met Kevin Mulder de 1-2.

In de derde periode werd de voorsprong nog verder vergroot. Peter Luchtenberg zette met Dries Sluikhuis een blok na een tweemeterbal. Eerstgenoemde creëerde hierdoor net wat vrije ruimte en kreeg de bal van Christiaan Fowler aangespeeld. Een zuivere knal in de bovenhoek zorgde voor de 1-3. Na de 1-3 verslapte Hatto-Heim en lag het verdedigend niet meer zo georganiseerd als in de voorgaande periodes. De thuisploeg scoorde driemaal op een ongeveer identieke manier. Een mentale dreun voor de Hattemers. De slotperiode wijzigde Hatto-Heim van tactiek. In plaats van de zone-verdediging te hanteren werd er nu pressing gespeeld op eigen helft. Deze tactiek verraste Scholtenhagen enigszins, want ze hadden duidelijk moeite met deze tactiekswijziging. In een tegenaanval van de Hattemers bediende Kevin Mulder de doorgebroken Peter Luchtenberg. Met een boogbal over de doelman maakte hij gelijk. In het restant van de wedstrijd werd er te opportunistisch gespeeld door  de Hattemers. Iets wat eigenlijk de hele wedstrijd gebeurde. Scholtenhagen scoorde vervolgens de 5-4 en Hatto-Heim kon het niet meer opbrengen om nog wat terug te doen.

Periodestanden: 1-1, 0-1, 3-1, 1-1.

Doelpuntenmakers Z&PC Hatto-Heim: Mark Kroon 2x en Peter Luchtenberg 2x