Deprecated: Function create_function() is deprecated in D:\www\hattoheim.nl\www\wp-content\plugins\add-link-to-facebook\add-link-to-facebook-class.php on line 138 Waterpoloërs Z&PC Hatto-Heim 1 blijven gedeeld koploper – Z&PC Hatto Heim

«

»

okt 10

Waterpoloërs Z&PC Hatto-Heim 1 blijven gedeeld koploper

Hattem- ‘‘Dit was tot nu toe onze slechtste wedstrijd van het seizoen, maar die moet je ook winnen om aan het einde mooi bovenin de competitie te eindigen,’’ concludeerde Z&PC Hatto-Heim-coach Jan-Willem Kroeze na de moeizame 5-2 zege op Zignea uit Emmeloord. Gemakkelijk ging het allerminst, maar na vier periodes waterpolo kon er toch weer drie punten worden bijgeschreven. Het betekende de vierde zege op rij. Samen met concurrent ZPV de Grunte uit Hardenberg heeft de ploeg nu de volle buit uit vier wedstrijden.

In de eerste periode speelde Hatto-Heim sterk. De verdediging lag goed en voorin werden er kansen gecreëerd. Peter Luchtenberg was tweemaal het eindstation en dat resulteerde in een keurige 2-0 voorsprong. De tweede periode bleef er verdedigend goed gespeeld worden, maar in aanvallend opzicht was het onzorgvuldig. De gasten vonden wel het net en kwamen halverwege de wedstrijd terug tot 2-1.

In de derde periode was het spelbeeld niet veel anders. Verdedigend verliep het prima bij Hatto-Heim. De gasten kwamen niet tot uitgespeelde aanvallen en werden alleen van afstand gevaarlijk. In aanvallend opzicht speelde Hatto-Heim vooral tegen zichzelf en dat zorgde ervoor dat er niet voortijdig afstand werd genomen van de tegenstander. Na de gelijkmaker van de gasten, zette Peter van Grootheest Hatto-Heim op een minimale 3-2 voorsprong. In de slotperiode bleef het lange tijd spannend in zwembad de Marke. Rutger-Jan Rienmeijer scoorde halverwege de periode de bevrijdende 4-2 op het scorebord. Hij rondde een man-meersituatie af. Een minuut later besliste Hein Eghuizen de wedstrijd. Hij trof eveneens doel uit een man-meersiuatie. Over drie weken komt Hatto-Heim 1 weer in actie. Dan wordt er gespeeld in Haaksbergen tegen Scholtenhagen.

Doelpuntenmakers: Peter Luchtenberg 2x, Peter van Grootheest 1x, Rutger-Jan Rienmeijer 1x en Hein Eghuizen 1x

Periodestanden: 2-0, 0-1, 1-1, 2-0