Deprecated: Function create_function() is deprecated in D:\www\hattoheim.nl\www\wp-content\plugins\add-link-to-facebook\add-link-to-facebook-class.php on line 138 Waterpoloërs Z&PC Hatto-Heim 1 zetten goede seizoenstart door – Z&PC Hatto Heim

«

»

sep 19

Waterpoloërs Z&PC Hatto-Heim 1 zetten goede seizoenstart door

Wederom drie punten kon het eerste herenteam van Z&PC Hatto-Heim afgelopen zaterdag bijschrijven na een 8-6 overwinning op het derde team van Swol1894 uit Zwolle. Met twee wedstrijden achter de rug heeft de Hattemse formatie de volle buit te pakken, want vorige week werd de openingswedstrijd van het seizoen eveneens gewonnen.

In de eerste periode kwam Hatto-Heim door twee doelpunten van Kevin Mulder op een 2-0 voorsprong. In het restant van de periode hield doelman Arjan van de Worp de Hattemers overeind met enkele knappe reddingen. Toch moest de doelman vijf seconden voor het einde van de periode de bal eenmaal uit het net halen. De bezoekers rondden een overtalsituatie af.

In de tweede periode ging Hatto-Heim stug door. Het team rondde enkele aanvallen goed af en achterin werd er goed verdedigd en met uitstekend spelende doelman Van de Worp lag er nog een extra slot op de deur. Mark Kroon bracht Hatto-Heim op 3-1 door een vrije bal binnen te schieten en Peter van Grootheest scoorde nog tweemaal in het laatste deel van deze periode.

In de derde periode wijzigde Swol 1894 zijn tactiek. Hier had Hatto-Heim het moeilijk mee, want de Hattemers kwamen niet meer tot goede aanvallen. Swol 1894 kantelde de wedstrijd en kwam aanvallend beter in zijn spel. Dit leverde aan de kant van Hatto-heim enkele uitsluitingen op. Door twee doelpunten van de Zwollenaren in deze periode kwam de stand op 5-3 met nog één periode te gaan.

Direct scoren in de slotperiode was cruciaal voor Hatto-Heim. Als Swol1894 de 5-4 binnenschiet dan was de wedstrijd weer helemaal open, maar maakte Hatto-Heim de 6-3 dan werden de bezoekers op een schier onmogelijk inhaalbare achterstand gezet. Hatto-Heim was deze periode weer bij de les en dat leverde in één minuut tijd drie Hattemse doelpunten op. Peter Luchtenberg scoorde tweemaal uit een counter-aanval en Rutger-Jan Rienmeijer schoot van afstand de bal binnen. Bij 8-3 leek de buit binnen voor Hatto-Heim en dit resulteerde in slap verdedigen in de resterende minuten. en hierdoor kon Swol1894 de stand nog wat verdraaglijker maken. De ploeg van 8-3 naar 8-6. De volgende wedstrijd van Z&PC Hatto-Heim 1 is op zaterdag 3 oktober. Dan wordt er om 19:15 gespeeld in Vaassen tegen ZVV.

Periodestanden: 2-1, 3-0, 0-2, 3-3.

Doelpuntenmakers: Kevin Mulder 2x, Peter van Grootheest 2x, Peter Luchtenberg 2x, Mark Kroon 1x en Rutger-Jan Rienmeijer 1x