Deprecated: Function create_function() is deprecated in D:\www\hattoheim.nl\www\wp-content\plugins\add-link-to-facebook\add-link-to-facebook-class.php on line 138 Z&PC Hatto-Heim 1 zegeviert bij seizoenstart – Z&PC Hatto Heim

«

»

sep 13

Z&PC Hatto-Heim 1 zegeviert bij seizoenstart

De waterpoloërs van Z&PC Hatto-Heim wonnen zaterdag de eerste wedstrijd van het seizoen. Tegen ZPV de Piranha uit Enschede werd het 7-5.

Bij aanvang van de eerste periode moest het team duidelijk nog de schroom van zich afspelen. De opponent uit Enschede kwam snel op 0-2. Na deze doelpunten werd Z&PC Hatto-Heim wakker en vond het al snel de aansluitingstreffer via Kevin Mulder. Hij passeerde de doelman met een fraaie boogbal. Peter van Grootheest maakte amper een halve minuut later de gelijkmaker en Peter Luchtenberg bezegelde de inhaalslag nog met de 3-2.

In de tweede periode kwamen de gasten al weer snel op gelijke hoogte. Hatto-Heim zocht naar de 4-3, maar had moeite om de verdediging van de bezoekers kapot te spelen. ZPV de Piranha kon aanvallend weinig brengen. De ploeg beperkte zich tot het schieten van afstand. In één van de aanvallen deze periode was Z&PC Hatto-Heim dan toch trefzeker. Peter Luchtenberg scoorde op een identieke manier als in de eerste periode. Na een snelle zwemactie, ontving hij de bal die hij vervolgens in de korte hoek schoot.

In de derde periode maakte de Piranha wederom gelijk. Hierna zette Hatto-Heim door en dat leverde een overtalsituatie op die werd afgerond door Hein Eghuizen. Peter Luchtenberg bracht het verschil op twee doelpunten door de 6-4 op het scorebord te schieten.

In de slotperiode schoot Kevin Mulder de bevrijdende 7-4 binnen uit een strafworp. De gasten brachten nog wel de 7-5 op het scorebord, maar in het restant konden zij het niet meer opbrengen om het nog spannender te maken.

Periodestanden: 3-2, 1-1, 2-1, 1-1

Doelpuntenmakers: Peter Luchtenberg 3x, Kevin Mulder 2x, Peter van Grootheest 1x, Hein Eghuizen 1x.

Zaterdag 19 september speelt Hatto-Heim 1 tegen Swol1894 3. Deze wedstrijd vindt om 20:15 in Zwembad de Marke.