Deprecated: Function create_function() is deprecated in D:\www\hattoheim.nl\www\wp-content\plugins\add-link-to-facebook\add-link-to-facebook-class.php on line 138 Seizoen dames Z&PC Hatto Heim weer gestart – Z&PC Hatto Heim

«

»

sep 13

Seizoen dames Z&PC Hatto Heim weer gestart

Zaterdag 12 september ging het nieuwe seizoen voor de waterpolodames van Hatto Heim weer van start. De dames werden vorig jaar kampioen en komen daardoor dit seizoen in een hogere klasse terecht. Zij moesten zaterdag een thuiswedstrijd spelen tegen RZC/EZZ 1 uit Zetten. De dames verloren met 9-14, maar hebben hun eerste wedstrijd erg goed gespeeld.

De dames van Hattem deden in het eerste kwart niet onder voor de tegenstander. De tegenstander kwam op een 0-1 voorsprong, maar snel daarna maakte Susanne Leurink de gelijkmaker. Daarna wist Zetten uit te lopen met nog 3 doelpunten, waaronder één 5 meter. 15 seconden voor het einde van het eerste kwart wist Monica Bosman nog een doelpunt te maken. Hatto Heim begon het 2e kwart dus met een 2-4 achterstand. Dat mochten de dames natuurlijk niet zo houden en door Susanne Leurink die twee keer scoorde, kwamen de Hattemse dames op een gelijk stand terecht. De tegenstander wist nog een aantal keer te scoren, maar ook Susanne Leurink wist nog 1 keer te scoren. Na de eerste 2 kwarten stond het 5-8 voor de dames uit Zetten.

Vanaf het 3e kwart liep de tegenstander verder uit. Monica Bosman wist aan het begin nog de 6-9 te scoren, maar daarna brak de tegenstander vaker door. Vlak voor het einde scoorde Femke Bijlsma uit een man meer situatie de 7-11. In het laatste kwart lieten de Hattemse dames de tegenstander gaan. Na drie uitsluitingen van 20 seconden, mocht één van de dames van Zetten niet meer deelnemen aan de wedstrijd. Dit betekende dat de Hattemse dames 1 speler meer in het water hadden liggen. Helaas deden ze hier niet zo veel mee. Maria van Eikenhorst scoorde de 8-12, waarna de tegenstander uitliep tot een 8-14 voorsprong. Het laatste doelpunt van de wedstrijd lag wel bij de thuisploeg, Suzan Rouwenhorst maakte deze. Ondanks dat de dames met 9-14 hebben verloren, speelden ze een mooie eerste wedstrijd. Met goede moed gaan ze de andere wedstrijden tegemoet.

Doelpuntenmakers: Susanne Leurink (4x), Monica Bosman (2x), Suzan Rouwenhorst, Maria van Eikenhorst, Femke Bijlsma (allen 1x)