Deprecated: Function create_function() is deprecated in D:\www\hattoheim.nl\www\wp-content\plugins\add-link-to-facebook\add-link-to-facebook-class.php on line 138 Ondanks verlies geen degradatie voor waterpoloheren – Z&PC Hatto Heim

«

»

apr 28

Ondanks verlies geen degradatie voor waterpoloheren

Na de nipte winst van vorige week, waren de waterpolo heren van z&pc Hatto Heim nog niet uit de degradatie zorgen. Afgelopen zaterdag stond er een uitwedstrijd op het program tegen De Woelwaters 2 uit Harderwijk en staat tweede op de ranglijst. Voor de wedstrijd van de heren werd er nog een belangrijk wedstrijd gespeeld en die uitslag zou bepalen wat de Hattemse formatie te doen stond. Zignea uit Emmeloord had het lot van de Hattemers in handen en bij winst op het derde team van De Woelwaters zouden de heren uit Hattem veilig zijn. Zou Zignea uit Emmeloord verliezen hadden de heren de loodzware taak om minimaal een punt te behalen in hun wedstrijd. De ploeg uit Emmeloord deed wat het moest doen en won, waardoor de heren zeker waren van nog een seizoen in de tweede klasse district in de regio oost.

 

Daar komt bij dat dit, zoals aanvoeder Geijsen aangaf tijdens de teambespreking, de laatste wedstrijd was van het seizoen maar ook de laatste van het eerst in deze samenstelling. Aanvoerder Geijsen hangt zijn caps aan de wilgen en Uyt de Boogaard gaat de club verlaten naar Swol en een drietal leden Ripke, van Eeken en Kroeze maken plaats voor de jeugd. Ook snakte, na een matig seizoen, het team naar het einde van het seizoen en toch was er ook de bittere smaak van het stoppen en vertrek van een aantal spelers. De heren maakte zich voor de laatste maal op om nog een keer alles uit de kast te halen om misschien te stunten in Harderwijk. De eerste periode gingen de heren goed van start en namen vanaf de eerste minuut het initiatief. Verdedigend ging het lang niet slecht en aanvallend werden er redelijk wat kansen gecreëerd en benut. Zelfs de overtal situaties werden benut en door treffers van Mulder 2x, van Grootheest wisten de heren knap bij te blijven. Met een 2-3 voorsprong werd er aan de tweede periode begonnen en door twee treffers van Kroeze wisten de heren uit Hattem zelfs de voorsprong uit te breiden naar 2-5.

 

Dit was echter van korte duur want na een aantal man minder situaties was binnen een twee minuten de stand gelijk getrokken. De derde periode vond de thuisploeg het wel goed en deden er het bekende tandje bij. In deze periode wist Van Grootheest nog fraai binnen te tikken maar daarna was het vooral de thuisploeg die het spel domineerde. Ook in de vierde periode was het hetzelfde beeld met veel uitsluitingen aan Hattemse kant en ook wisten de heren geen antwoord te vinden op het spel van de thuisploeg. Dit leidde tot een eindstand van 12-6 op de klok en werd zo duidelijk dat de thuisploeg een maatje te groot bleek voor de heren van z&pc Hatto Heim. De heren kunnen terugkijken op een bewogen seizoen waarin de vorm van vorig seizoen zeker niet behaald werd. Ondanks de teleurstellende uitslagen dit seizoen heeft de sfeer in het team er nooit onder te leidden gehad.