Deprecated: Function create_function() is deprecated in D:\www\hattoheim.nl\www\wp-content\plugins\add-link-to-facebook\add-link-to-facebook-class.php on line 138 Waterpoloheren laten belangrijke punten liggen – Z&PC Hatto Heim

«

»

mrt 22

Waterpoloheren laten belangrijke punten liggen

Afgelopen zaterdag moesten de waterpolo heren van z&pc Hatto Heim een uitwedstrijd afwerken tegen de nummer 5 van de ranglijst EZPC uit Elst. Het team miste twee basisspelers en dus waren voor deze wedstrijd Kroon en Fowler uit het tweede heren team gevraagd om te spelen. Coach Mensink benoemde in de voorbespreking de dingen die de heren moesten vasthouden in hun tactiek en moesten verbeteren. Ook werd de tactiek voor het uitspelen van overtal situaties vanwege het smalle bad veranderd en dit zou later in de wedstrijd gunstig uitpakken. De eerste periode gingen de heren goed van start en met een fraai afstandschot van Kroeze werd de voorsprong genomen. Al gauw kwam de thuis ploeg langs zij en wisten zelfs in de voorsprong uit te breiden naar 3-1. De heren uit Hattem hadden moeite met het bewegelijke EZPC en de communicatie was ver te zoeken. Slordig en nerveus werd er gespeeld en coach Mensink hammerde dan ook op de communicatie en de rust in de aanval. De tweede periode verliep beter en wisten de heren de score gelijk te trekken. Eerst was het Rienmeyer die fraai intikte nadat een overtal situatie, volgens de nieuwe tactiek, uit het boekje werd uitgespeeld. En de man in vorm Van Grootheest maakte net voor het eindsignaal de 3-3 met een fraai afstandschot.

 

De derde periode speelde de heren van z&pc hatto heim wisselvallig, konden wel bijblijven maar waren niet in staat om de wedstrijd te domineren. Door een strafbal te benutten door Kroeze en een treffer van Van Grootheest werd toch begonnen aan de vierde periode met een voorsprong van 3-4. De vierde periode ging het gelijk op en de Hattemse formatie had zeker de mogelijkheid om de wedstrijd te winnen als de rust in de aanval meer werd bewaard. Ook ging de conditie ging een rol spelen daardoor was de passing verre van goed. Dit was overigens het geval aan beide kanten waardoor het lang gelijk op ging. Halverwege de periode zat Rienmeyer erdoor en wilde wisselen in de omschakeling naar de aanval. Reimeyer schreeuwde en Folwer bedacht zich niet en dook op elegante wijze in het water, en laat dat nou net niet mogen. Men mag wisselen maar dat moet gebeuren in de hoek op eigen helft van het bad tegenover de jurytafel, erin duiken terwijl de ander speler nog in het veld ligt is een strafbal. Een dure was het zeker, maar was zeker niet de reden waardoor de heren met lege handen naar huis gingen. De eindstand was uiteindelijk 7-6 voor de heren uit Elst. Er staat op zaterdag 28 maart een thuiswerdstrijd op het programma tegen de nummer laatst, deze moet zeker gewonnen worden om 18:45 in zwembad de Marke.