Deprecated: Function create_function() is deprecated in D:\www\hattoheim.nl\www\wp-content\plugins\add-link-to-facebook\add-link-to-facebook-class.php on line 138 Dames Z&PC Hatto Heim kampioen! – Z&PC Hatto Heim

«

»

mrt 15

Dames Z&PC Hatto Heim kampioen!

Zaterdag 14 maart zijn de waterplodames in hun tweede seizoen kampioen geworden. Nadat ze vorig seizoen op de laatste plek eindigden, wisten ze dit jaar omhoog te schieten. De kampioenswedstrijd speelde zich af in zwembad de Koekkoek in Vaassen tegen ZVV 1. De dames wonnen deze wedstrijd met 4-10 op het scorebord.

 

Met de halve tribune aan Hattemse supporters, begonnen de beide partijen deze wedstrijd. De eerste periode liet Hatto Heim zien waarom zij kampioen moesten worden. Met veel lawaai van de toeschouwers zorgden Susanne Leurink, Femke Bijlsma en  Maria van Eikenhorst voor een goede voorsprong. Later scoorde Susanne Leurink nog een keer en eindigde de eerste periode met een 0-4 voorsprong. De tweede periode liep even anders. Z&PC Hatto Heim scoorde niet, maar Vaassen wist 3 keer te scoren. Hierdoor kwam ZVV 1 gevaarlijk dichtbij, maar dit was volgens de Hattemse coach Johan van Beek precies volgens zijn plan.

 

De derde periode begon met een 3-4 stand op het bord. De dames moesten deze wedstrijd natuurlijk winnen, dus ze lieten de tegenstander niet op gelijke hoogte komen. Monica Bosman zorgde ervoor dat de Hattemse dames verder uitliepen naar de 3-5 en hierna volgden er nog meer. Susanne Leurink en Annemarijn Rouwenhorst scoorden beiden, waardoor de stand na de derde periode eindigde op 3-7. In de laatste periode beseften de dames dat dit goed zou komen, ze wisten dat ze kampioen zouden worden. Natuurlijk moesten ze dan wel hun voorsprong vast blijven houden en dat deden ze dan ook. Annemarijn Rouwenhorst en Femke Bijlsma scoorden waardoor ze nog verder uitliepen. Toch was het spel niet helemaal zuiver, waardoor ZVV ook nog een keer wist te scoren. Dit werd snel opgelost met het laatste doelpunt van Susanne Leurink. Met de 4-10 op het scorebord was het kampioenschap binnen.

Publiek ging uit hun dak en team gingen uit hun dak. Dit is niet wat de dames aan het begin van het seizoen verwacht hadden. Onder goede coaching van Johan van Beek werd deze droom toch werkelijkheid.  De dames zullen dit seizoen nog twee keer spelen en daarna promoveren naar tweede klasse district.

 

Doelpuntenmakers Z&PC Hatto Heim: Susanne Leurink (4x), Femke Bijslma, Annemarijn Rouwenhorst (beiden 2x), Maria van Eikenhorst, Monica Bosman (beiden 1x)

Voor meer foto’s klik hier