Deprecated: Function create_function() is deprecated in D:\www\hattoheim.nl\www\wp-content\plugins\add-link-to-facebook\add-link-to-facebook-class.php on line 138 Waterpoloheren pakken wederom belangrijke punten – Z&PC Hatto Heim

«

»

mrt 10

Waterpoloheren pakken wederom belangrijke punten

Het was natuurlijk de grote vraag of de waterpolo heren van z&pc Hatto Heim, het goede spel van afgelopen wedstrijd weer konden laten zien. Er werd afgereisd met een compleet team naar Vaassen voor een wedstrijd tegen het eerste team van ZVV. Wederom een belangrijke wedstrijd om degradatie want ZVV staat met een gelijk aantal wedstrijden gespeeld, 2 punten voor de Hattemers op de ranglijst. Coach Mensink, die in de voorbespreking de nadruk legde op 2 zaken en wel samenspel en communicatie. Hij wilde zien dat de verdedigers communiceren met elkaar en de aanvallers om het verdedigend goed neer te leggen. Aanvallend was het zaak dat iedereen op de helft van de tegenstander te vinden was en in de omschakeling naar de verdediging allemaal terug te zakken op eigen helft. In de eerste periode waren het van Grootheest en Rienmeyer die al vroeg 2 overtal situaties wisten te benutten. De heren begonnen steeds meer het vertrouwen te vinden en met goed en verzorgd polo werd er begonnen aan de tweede periode met een 2-0 voorsprong. In de tweede periode begonnen de heren slordig.  Kroeze scoorde weliswaar wel maar de heren gaven een aantal overtal situaties weg waar uit de thuisploeg wist te scoren. Halverwege de tweede periode was het 3-3 maar met treffers van Mulder en van Grootheest werd er begonnen aan de derde periode met een stand van 3-5.

 

Vroeg in de derde periode werd er gescoord door Hein Eghuizen. Eghuizen kwam zijn beklacht halen bij de schrijver van de stukken omdat deze niet had vermeld  dat ook hij de vorige wedstrijd had gescoord. Nader onderzoek wees uit dat zijn doelpunt niet vermeld stond in het wedstrijdformulier een fout van de jurytafel maar gescoord had hij wel degelijk dus alsnog de vermelding. In de rest van de derde periode gaven de Heren van z&pc hatto Heim niet veel meer weg en liepen zelfs verder uit door treffers van Mulder en Uyt den Boogaard. Met een stand van 3-8 op de klok werd er begonnen aan de vierde periode. In deze periode gaven de heren nog twee doelpunten weg maar verder speelde de Hattemse formatie de wedstrijd met goed en verzorgd polo uit. Treffers van Ripke en 2x van Grootheest zette de eindstand op 5-11. Een knappe overwinning en een paar zeer belangrijke punten namen de heren mee naar Hattem. De volgende wedstrijd is uit Tegen EZ&PC uit Elst op zaterdag 21 maart. Dit is de nummer 5 van de ranglijst en daar liggen, gezien het spel van de heren zeker kansen om punten te halen.