Deprecated: Function create_function() is deprecated in D:\www\hattoheim.nl\www\wp-content\plugins\add-link-to-facebook\add-link-to-facebook-class.php on line 138 Waterpolo heren Z&PC Hatto-Heim pakken belangrijke punten – Z&PC Hatto Heim

«

»

mrt 02

Waterpolo heren Z&PC Hatto-Heim pakken belangrijke punten

Met nog 6 wedstrijden te spelen lijkt het voor de Hattemse formatie een strijd te worden tegen degradatie. Staande op de 10de plaats op de ranglijst en te hebben verloren van de nummer 9 en 7, werd het hoog tijd dat er punten gepakt zouden worden. De wedstrijd van afgelopen zaterdag was tegen Aqua-Novio uit Nijmegen de nummer 3 van de competitie. Voor deze wedstrijd stond  oudspeler en trainer/coach van de jeugd, Wim Mensink op de kant om te coachen. Mensink die al regelmatig te zien is bij de wedstrijd van de heren, is benadert om een aantal wedstrijden op de kant te staan en dat is net wat de heren nodig hebben. De coach sprak de heren voor de wedstrijd op aan dat er als team verdedigd moest worden en zeker ook als team aangevallen moest worden. De eerste periode gingen de heren goed van start met treffers van Geijsen en Van Grootheest stonden de heren na de eerste periode op een 2 -0 voorsprong. De coach wees erin de rust op dat er achterin beter georganiseerd moest worden en in de  aanval meer de rust bewaart moest worden. De tweede periode werd de stand snel gelijk getrokken door de bezoeken de ploeg en kwamen zelfs langszij en zo eindigde de tweede periode met een 2-3 stand. De achterstand was te wijten aan het feit dat wederom de kansen niet benut werden en een aantal spelers misten toch de scherpte om te scoren.

 

In de derde periode maakte de Hattemse formatie het zich zelf lastig. In plaats van de rust te bewaren in de verdediging en het systeem wat de heren redelijk beheersen toe te passen, werd er slordig gespeeld en leidde tot een aantal man minder situaties. Door treffers van Geijsen en Rienmeijer wisten de heren toch met een voorsprong van 4-3 aan de vierde periode te beginnen. Coach Mensink hamerde erop dat we de rust nog meer moesten pak en eens de volle 30 seconden voor een aanval moesten benutten. Dat bleek niet het geval, veel kansen kregen de heren door snel in de omschakeling op de break eruit te komen en benut werden ze zeker niet. Door beslissingen van de scheidsrechter raakte de tegenstander gefrustreerd en dat leidde tot een aantal uitsluitingen bij de tegenpartij. Deze overtal situaties werden door de heren goed en beheerst uitgespeeld, waar in het verleden de heren het hoofd niet koel wisten te houden. Mensink maande zijn spelers tot rust en met drie treffers van Z&PC Hatto-Heim werd de eindstand bepaald op 7-4. Belangrijke punten en goed voor het zelfvertrouwen en dat hebben de heren zeker nodig voor de uitwedstrijd van 7 maart tegen ZVV uit Vaasen.