Deprecated: Function create_function() is deprecated in D:\www\hattoheim.nl\www\wp-content\plugins\add-link-to-facebook\add-link-to-facebook-class.php on line 138 Winst na zware wedstrijd dames Z&PC Hatto Heim – Z&PC Hatto Heim

«

»

jan 19

Winst na zware wedstrijd dames Z&PC Hatto Heim

Afgelopen zaterdag hebben de dames van Z&PC Hatto Heim de eerste wedstrijd van het jaar 2015 gespeeld. Deze wedstrijd werd gespeeld tegen DEK 1 uit Genemuiden in Zwembad de Marke. De wedstrijd had een bijzondere tint. Voorafgaand aan de wedstrijd van de dames werd een minuut stilte gehouden ter nagedachtenis aan Erelid Will Kroeze. Ondanks dit emotionele begin en de zware wedstrijd wisten de Hattemse dames toch te winnen met 6-5.

 

Tijdens de eerste periode werd al snel duidelijk dat de beide teams aan elkaar gewaagd waren. De dames van DEK kregen veel kansen, maar het eerste doelpunt was van de thuisploeg. Aline Bredewoud gooide een mooie bal in het net. Helaas kwam niet snel daarna DEK terug en stonden de teams gelijk. In de tweede periode begon goed voor de thuisploeg. De dames begonnen het spel wat beter te spelen, maar hadden ook geluk dat de tegenstander vaak miste. Susanne Leurink-Weeda wist twee mooie treffers te maken, waardoor Z&PC Hatto Heim op een mooie voorsprong stond na twee periodes.

 

De derde periode werd gestart en Aline Bredewoud scoorde de 4-1. Vanaf dit moment ging het voor de dames van Hattem bergafwaarts. De tegenstander had heel veel kansen en van die vele kansen vonden dan ook twee ballen het net. De dames van Hattem hadden het zwaar en dit was ook duidelijk te zien in het spel. In de laatste periode werd duidelijk dat dit een heel spannende wedstrijd zou worden. Aline Bredewoud gooide in deze periode als eerste een bal in het net van de tegenstander, maar de tegenstander werd gevaarlijk. Al snel vielen er veel doelpunten voor DEK. Bijna aan het einde van de periode stonden de beide teams dan ook gelijk. Dit was een spannend moment, want de Hattemse dames konden maar geen doelpunten maken. 28 seconden voor het einde was daar dan toch een mooie backhand van Maria van Eikenhorst die nog net in het doel van DEK terecht kwam. De tegenstanders wisten niet meer te scoren en hierdoor wonnen de waterpolodames toch nog na een zware wedstrijd. De eindstand was uiteindelijk 6-5.

 

Doelpuntenmakers: Aline Bredewoud (3x), Susanne Leurink-Weeda (2x), Maria van Eikenhorst (1x)