Deprecated: Function create_function() is deprecated in D:\www\hattoheim.nl\www\wp-content\plugins\add-link-to-facebook\add-link-to-facebook-class.php on line 138 JEUGD ONDER DE 13 Z&PC HATTO HEIM PAKT EERSTE PUNTEN – Z&PC Hatto Heim

«

»

sep 15

JEUGD ONDER DE 13 Z&PC HATTO HEIM PAKT EERSTE PUNTEN

Mogen wij aan u voorstellen, de jeugd van Z&PC Hatto Heim. Een 9-tal jongens die na anderhalf jaar hard trainen, eindelijk hun opwachting gaan maken in de regionale competitie voor jeugd onder de 13 jaar. Tobias Vros, Karsten v/d Berg, Finn Terpstra, Daniel Reins, Clement Hoogers, Kevin v Dijk, Iwan Schakelaar en Luc Samson stonden om 15:20 uur bij zwembad de Marke klaar om te vertrekken naar hun eerst uitwedstrijd. Gebracht door hun ouders die in grote getalen meegereisd waren om hun kinderen in actie te zien en met de tas gevuld met een handdoek, zwembroek en in het grote vak een berg zenuwen, stond in Harderwijk de Woelwaters te wachten. De twee coaches Arjan v/d Worp en Jan Willem Kroeze waren ook naar Harderwijk afgereisd met een kofferbak vol zenuwen.

Het 9-tal had al wel eens een toernooi gespeeld maar een echte wedstrijd nog nooit en dus waren de coaches benieuwd of zij hun pupillen goed hadden voorbereid. De jeugd speelt een wedstrijd van 4x 3 minuten, op een klein veld met kleine doelen en geen echte scheidsrechter maar een spelbegeleider. De jeugd ging flitsend van start en wisten na één periode spelen een voorsprong van 0-4 op het bord te noteren. Met mooie treffers van Luc, Finn, Karsten en Kevin lieten de pupillen goed waterpolo zien, waarop de coaches blij verrast en ook verbaasd elkaar aankeken. De tweede periode werd er wat gewisseld in het team en waren er een paar spelers die moesten wennen aan het spel en wisten de jeugd het doel van de tegenstander niet te treffen. De thuisploeg kwam knap terug tot 2-4.

De derde periode werd er orde op zaken gesteld door de jeugd van Z&PC Hatto Heim. Een ieder had de draai gevonden en met dominant spel werd de stand aan het einde van de derde periode bepaald op 2-9. Doelpunten werden gescoord door Kevin, Luc, Karsten. De vierde periode begon de vermoeid te komen, wel bleef er aanvallend gespeeld worden en werd er achterin niets weggegeven. Er werden veel kansen gemist in deze periode, wel wisten Clement en Luc het doel nog te vinden waardoor de eindstand werd bepaald op 3-12. Een uitslag waar de beide coaches niet aan hadden gedacht toen ze ‘s morgens wakker werden. Trots waren ze zeker en met een grote glimlach gingen de coaches en spelers huiswaarts om zich op te maken voor de volgende wedstrijd.

DEZE IS ZATERDAG AANSTAANDE OM 17:20 UUR IN ZWEMBAD DE MARKE.