Deprecated: Function create_function() is deprecated in D:\www\hattoheim.nl\www\wp-content\plugins\add-link-to-facebook\add-link-to-facebook-class.php on line 138 Waterpoloheren Z&PC Hatto-Heim 1 verliezen van DWK uit Barneveld – Z&PC Hatto Heim

«

»

feb 01

Waterpoloheren Z&PC Hatto-Heim 1 verliezen van DWK uit Barneveld

Op zaterdag 1 februari speelden de heren van Z&PC Hatto-Heim 1 tegen DWK 3 (voluit De Waterkip) uit Barneveld. Na de confrontatie tegen de koploper vorige week beloofde ook deze wedstrijd een zware partij te worden. In zwembad De Veluwehal heeft Hatto-Heim met man en macht gestreden om punten mee terug te kunnen nemen naar Hattem. Helaas bleek de tegenstander net een maatje te groot. De bezoekers verloren uiteindelijk met 11-7 van de nummer twee van de ranglijst.

Al in de eerste paar minuten kreeg Hatto-Heim twee strafworpen tegen, wat leidde tot een snelle 2-0 achterstand. Maar met zeer sterk spel knokten de heren zich terug tot 2-2 dankzij doelpunten van Peter van Grootheest en Dennis Geijsen. Ook de thuisploeg wist met goed georganiseerde aanvallen meerdere keren te scoren. Daarna wist Kevin Mulder tweemaal met een knappe pass Thom Badings te bereiken, die vervolgens kon scoren. De eerste periode resulteerde in een gelijke stand van 4-4. In de tweede periode kreeg Hatto-Heim ook een strafworp mee. Jan Willem Kroeze benutte dit buitenkansje en hield zijn ploeg daarmee in de race. Ook in de tweede periode bleven de bezoekers erg sterk spelen. Met name de man-meer situaties werden zorgvuldig en dynamisch gespeeld. Halverwege de wedstrijd stond er een stand van 7-5 op het scorebord.

In de derde periode verslapte het spel van beide teams enigszins. Er was vrij weinig actie in het spel te zien en er werd slechts één keer gescoord. Helaas viel dit doelpunt wel in het voordeel van DWK. In de laatste periode zette de thuisploeg nog even goed door om de punten veilig te stellen. Het zichtbaar vermoeide Hatto-Heim gaf zich echter niet zomaar gewonnen. Jan Willem Kroeze scoorde als eerste in de vierde periode en bracht de stand daarmee tot 8-6. De midvoor van de thuisploeg, die in totaal maar liefst zeven keer scoorde, schoot binnen een minuut echter twee keer raak, waardoor DWK weer uitliep naar 10-6. Een minuut voor tijd werd de vijfde en laatste strafworp toegekend, dit maal in het voordeel van Hatto-Heim. Beide ploegen wisten in de slotminuut nog één keer te scoren, waardoor de eindstand op 11-7 werd bepaald.

Doelpuntenmakers: Jan Willem Kroeze (3x), Thom Badings (2x), Peter van Grootheest en Dennis Geijsen (beiden 1x)