Deprecated: Function create_function() is deprecated in D:\www\hattoheim.nl\www\wp-content\plugins\add-link-to-facebook\add-link-to-facebook-class.php on line 138 Waterpoloërs Z&PC Hatto-Heim 2 met winst de winterstop in – Z&PC Hatto Heim

«

»

dec 07

Waterpoloërs Z&PC Hatto-Heim 2 met winst de winterstop in

De waterpoloërs van het tweede team van Z&PC Hatto-Heim hebben zaterdag drie punten overgehouden aan het duel met Swol1894 5. In de laatste wedstrijd van het kalenderjaar ging Hatto-Heim uitstekend van start. Swol1894 kwam in de tweede periode nog knap terug, maar had in het restant van de wedstrijd niet het vermogen om het Hatto-Heim moeilijk te maken.

Hatto-Heim beleefde een bliksemstart tegen het vijfde team van Swol1894. Na respectievelijk tien en veertig seconden lag de bal al in het Zwolse doel en stond het 2-0. De opponent uit Zwolle deed nog wel wat terug, maar Hatto-Heim bleef scherp voorin. Erik van Emst ronde een overtalsituatie af en Peter Luchtenberg en Mark Kroon deden ook nog een duit in het zakje. Na één periode stond het 5-2 voor de Hattemse formatie.

De tweede periode was Swol1894 gevaarlijk voor het doel. Tot driemaal toe werd een vrije worp omgezet tot doelpunt en zo stond het ineens gelijk in Hattem. Toch wist Hatto-Heim met een minimale voorsprong de periode af te sluiten.

Na een peptalk aan de kant ging de derde periode van start. Hatto-Heim nam het initiatief en creerde kansen. Het was weliswaar een stuk chaotischer als in de eerste periode, maar er werden wel doelpunten gemaakt. Mark Kroon schoot een vrije worp tegen de touwen, Christiaan Fowler rondde doeltreffend af nadat hij vrij doorkwam en Herman Roelofs nam twee doelpunten in de laatste minuut voor zijn rekening. Mede door goed verdedigend werk kon Swol1894 niet inlopen op de Hattemers.

De laatste periode was het zaak om de wedstrijd tot een goed einde te brengen. Hatto-Heim had nog wel een handvol kansen gecreëerd, maar die werden niet verzilverd. Het was aan doelman Jasper Blok en de verdediging dat de voorsprong van 10-5 niet kleiner werd. Vlak voor het einde van de wedstrijd vond Hatto-Heim dan toch het net en werd de eindstand bepaald op 11-5.

Periodestanden 5-2, 1-3, 4-0, 1-0,
Doelpuntenmakers: Peter Luchtenberg 5x, Mark Kroon 2x, Herman Roelofs 2x, Erik van Emst 1x en Christiaan Fowler 1x.