Deprecated: Function create_function() is deprecated in D:\www\hattoheim.nl\www\wp-content\plugins\add-link-to-facebook\add-link-to-facebook-class.php on line 138 Waterpoloërs Z&PC Hatto-Heim 2 winnen in Genemuiden – Z&PC Hatto Heim

«

»

nov 09

Waterpoloërs Z&PC Hatto-Heim 2 winnen in Genemuiden

De waterpoloërs van Z&PC Hatto – Heim 2 hebben afgelopen zaterdag drie punten meegenomen uit Genemuiden. Na een stroeve start werd er uiteindelijk een 1-8 overwinning tegen het tweede team van DEK geboekt.

In de eerste periode vielen er weinig hoogtepunten te beleven in zwembad Bestevaer in Genemuiden. Doordat je aan één kant van het bad kon staan, kwam dit de wedstrijd niet ten goede. Er was geen ruimte voor zwemmende bewegingen en snelle tegenaanvallen. Iets waar Hatto-Heim het wel van moet hebben. Slechts één doelpunt viel er dan ook in deze periode.

De tweede periode speelde Hatto-Heim richting de zijde waar je niet kon staan. Dit veranderde gelijk het wedstrijdbeeld. Hatto-Heim had meer ruimte en creëerde hierdoor meer kansen. Peter Luchtenberg trof doel met een passeerbal en Christiaan Fowler schoot van afstand raak.

De derde periode werd er weer gewisseld van helft. Hekkensluiter DEK kon geen vuist maken en creëerde dus geen uitgespeelde kansen.  Hatto-Heim bleef structureel aanvallen en dit leverde de thuisploeg enige uitsluitingen op. Mark Kroon trof doel na een uitgespeelde overtalsituatie. In de slotseconde wist DEK dan toch het net te vinden. Een afstandschot was doelman Jasper Blok te machtig.

De laatste periode kon er weer richting het diepe deel gespeeld te worden. De conditie van DEK brak ze op en hierdoor ontstond er nog meer ruimte. Hatto-Heim kwam enkele keren vrij door en die vrije ruimte werd dan ook goed benut. Door enkele snelle omschakelingen in de verdediging van Hatto-Heim werd het aanvalkoppel Luchtenberg-Kroon in stelling gebracht. Zij namen deze periode de doelpunten voor de rekening en tilde de score van 1-4 naar 1-8.

De volgende wedstrijd van Z&PC Hatto-Heim 2 is aanstaande zaterdag om 18:00uur in zwembad de Marke.

Periodestanden 0-1, 0-2, 1-1, 0-4
Doelpuntenmakers: Mark Kroon 4x, Peter Luchtenberg 3x en Christiaan Fowler 1x.