Deprecated: Function create_function() is deprecated in D:\www\hattoheim.nl\www\wp-content\plugins\add-link-to-facebook\add-link-to-facebook-class.php on line 138 Waterpoloërs Z&PC Hatto-Heim 2 laten koploper ontsnappen – Z&PC Hatto Heim

«

»

nov 02

Waterpoloërs Z&PC Hatto-Heim 2 laten koploper ontsnappen

Het tweede team van Z&PC Hatto- Heim heeft afgelopen zaterdag een punt overgehouden aan het duel met De Houtrib 3 uit Lelystad. De ranglijstaanvoerder kwam nog met de schik vrij in Hattem, want pas in de laatste periode werd het verschil in de stand gedicht.

Op voorhand was het team uit Lelystad de grote favoriet voor de titel. Met een doelsaldo van zeventig in de plus na zes wedstrijden spelen leek de wedstrijd op papier al beslist. Na een peptalk vlak voor de wedstrijd gaf de scheidsrechter het beginsignaal. Z&PC Hatto Heim ging uitstekend van start. Verdedigend gaf het nauwelijks wat weg en voorin werd er door goed zwemwerk kansen gecreëerd. Dries Slijkhuis was tot tweemaal toe het eindstation die het net vond.

In de tweede periode kwam De Houtrib terug naar 4-4. Na tweemaal om de beurt te hebben gescoord bracht de sterke mid-voor van De Houtrib de stand van 4-2 razendsnel gelijk naar 4-4.
De derde periode stond bol de van spanning. Hatto-Heim bleef goed spelen en bouwde een mooie voorsprong. Een hattrick van Peter Luchtenberg, een doelpunt van de gasten en een benutte manmeer-situatie door Hein Eghuizen zorgde voor een 8-5 tussenstand in het voordeel van de Hattemse formatie. De mid-voor van de Houtrib had het laatste woord en verkleinde het gat naar 8-6.

De laatste periode werd bij de Houtrib alle middelen uit de kast gehaald om langszij te komen. Z&PC Hatto-Heim had ruimte in de counter, maar miste op de momenten die er toe deden. De Houtrib kwam op 8-7 en toen was het wachten wie het doelpunt ging maken. Werd het gelijk of ging de stand naar 9-7. Het was wederom de mid-voor van de Houtrib die scoorde en hiermee de Houtrib behoede voor een nederlaag. Na vier periodes waterpolo werd er afgesloten op 8-8.

Periodestanden: 2-0, 2-4, 4-2, 0-2.
Doelpuntenmakers: Peter Luchtenberg 5x, Dries Slijkhuis 2x en Hein Eghuizen 1x.