Deprecated: Function create_function() is deprecated in D:\www\hattoheim.nl\www\wp-content\plugins\add-link-to-facebook\add-link-to-facebook-class.php on line 138 Z&PC HATTO-HEIM organiseert zeer geslaagde waterpolo clinic in Zwembad de Marke – Z&PC Hatto Heim

«

»

okt 05

Z&PC HATTO-HEIM organiseert zeer geslaagde waterpolo clinic in Zwembad de Marke

Zwem- en polo club Hatto Heim heeft afgelopen zaterdag, in samenwerking met het personeel van zwembad de Marke, de eerste waterpolo clinic gegeven. Deze activiteit is het resultaat van een goede verlopen samenwerking tussen de club en het zwembad, wat in de toekomst zal resulteren tot meer leuke activiteiten. In de weken voorafgaande aan de clinic en het schoolwaterpolo toernooi van 26 oktober, geeft het zwembadpersoneel waterpolotraining tijdens het schoolzwemmen en dat was afgelopen zaterdag goed te zien. Een groep van 15 kinderen onderging met enthousiasme het programma dat voor hun in elkaar gezet was. Na een goede warming-up werd gekeken door de trainers hoe het stond met de zwemtechniek van de kinderen. Dit bleek dik in orde te zijn, (met dank aan het badpesoneel) en dus kon er snel overgegaan worden met het doornemen van basis waterpolo technieken. Zoals om en om watertrappelen, maar ook het zwemmen van borstcrawl met het hoofd uit het water. Dit bleken de kinderen al goed en snel onder de knie te hebben en dus werd het hoog tijd voor wat spelvormen.

 Waterpolo Clinic

Het spel dat de kinderen met veel plezier deden, heet “houd het veld vrij”, waar de groep in twee ploegen werd verdeeld. Het is de bedoeling dat na een minuut of 6 te spelen, zo min mogelijk ballen op hun eigen helft liggen. Eerst deden de kinderen dat door met twee handen te vangen en te schieten, daarna met twee handen vangen en een hand schieten. Wat de kinderen wederom goed afging en de trainers waren blij verrast en dus werd het tijd om te kijken hoe de kinderen het zouden doen in een onderling partijtje. De ploegen werden voorzien van de waterpolo mutsen en na het fluitsignaal van de scheidsrechter werd er goed strijd geleverd. Het samenspel en de techniek van spelen was zeer goed en er werd door de trainers vastgesteld dat er wel degelijk waterpolo talent in Hattem aanwezig is. Toch zijn wij als club er van overtuigd dat er meer talent is en dat nog lang niet alle kinderen weten wat waterpolo nu eigenlijk is. In de weken voor de clinic hebben de scholen allen een envelop gehad die hen werd aangeleverd door een van de kinderen die op de woensdag middag van 17:45 uur tot 18:30 uur op de waterpoloclub zitten. In deze envelop zat een flyer, een waterpolo dvd en een inschrijfformulier. Wij willen de leraren van groep 6,7 en 8 bedanken voor het laten zien van de dvd tijdens de les en het ophangen van de flyer. De leraren die dit nog niet gedaan hebben willen wij graag vriendelijk vragen om het alsnog te doen. De kinderen hebben het geluk in Hattem dat ze kennis mogen maken met alle sporten die er in Hattem zijn en daar hoort waterpolo ook bij. Zaterdag 12 oktober is er weer een clinic en wij als organisatie hopen dat de kinderen er dan weer zijn en dan met nog meer vriendjes en vriendinnetjes.

 

DE CLINIC IS VAN 13:30 UUR TOT 15:30 UUR EN TEGEN VRIJZWEM TARIEF TOEGANGKELIJK

 

DUS KOOP EEN KAARTJE AAN DE KASSA EN MAAK KENNIS MET DEZE FANTASTISCHE SPORT.