Deprecated: Function create_function() is deprecated in D:\www\hattoheim.nl\www\wp-content\plugins\add-link-to-facebook\add-link-to-facebook-class.php on line 138 Waterpolodames Z.V. Hatto-Heim verliezen eerste wedstrijd – Z&PC Hatto Heim

«

»

sep 17

Waterpolodames Z.V. Hatto-Heim verliezen eerste wedstrijd

HATTEM – Afgelopen zaterdag speelden de waterpolodames hun eerste wedstrijd van het seizoen. Na enkele seizoenen zonder damesteam bij Z.V. Hatto-Heim is er dit seizoen weer gestart. De dames namen het in Zwembad de Marke op tegen Aquapoldro 3. De dames begonnen goed maar Aquapoldro wist in de tweede periode ver uit te lopen en uiteindelijk met 3-10 te winnen.

Het damesteam van Z.V. Hatto-Heim bestaat uit speelsters die eerder waterpolo hebben gespeeld en een aantal nieuwe dames. Als voorbereiding op de wedstrijd was vrijdagavond geoefend tegen Swoll 1894. Zo hadden toch alle dames iets wedstrijdervaring en begonnen de dames vol goede moed de wedstrijd tegen Aquapoldro. In de eerste periode speelden de dames van Z.V. Hatto-Heim goed maar het was Aquapoldro die op voorsprong kwam. Nadat Aquapoldro naar 0-2 was uitgelopen was het Maria van Eikenhorst die wat terug deed voor Z.V. Hatto-Heim, 1-2. In de tweede periode was het duidelijk dat de dames van Z.V. Hatto-Heim te kort kwamen om het deze tegenstander lastig te maken. Aquapoldro liep uit naar een 1-5 voorsprong waarna Femke Bijlsma kon scoren voor Z.V. Hatto-Heim, 2-5. Maar het bleef Aquapoldro wat de wedstrijd dicteerde en verder uitliep tot 2-7. In de derde periode speelde de dames heel goed, er werd keurig verdedigd en bij vlagen kwamen er enkele goede aanvallen. Uit één van deze aanvallen kon Maria van Eikenhorst haar tweede doelpunt maken. Aan het einde van de derde periode wist toch Aquapoldro nog iets terug te doen, 3-8. In de vierde periode kwamen veel ballen niet meer aan bij Z.V. Hatto-Heim. Het was duidelijk dat Aquapoldro nog een maatje te groot was. Aquapoldro won uiteindelijk met 3-10. Doelpuntenmakers: Maria van Eikenhorst (2x) en Femke Bijlsma